Du er her: Hjem / Designmanual

Designmanual

Litt om hvordan vi formgir den grønne landsbyen?

Innhold

  Der initiativ og trivsel gror!

  - Vi har et mål om å være en grønn landsby der initiativ og trivsel gror. Vi ønsker å inspirere til bruk av profilelement som kan bidra til å synliggjøre målet vårt. Som kan hjelpe oss til å sette form og farge på den grønne landsbyen – ja, for den er ikke bare grønn. Den er fargerik og full av glede. Her kan du lese mer om den grønne landsbyen.

  Dersom du har spørsmål om hva som er lov eller ikke, hva som er mulig eller ikke, eller du bare trenger noen  råd og vink, ta kontakt med Kommunikasjon i Randaberg kommune, tlf. 51 41 41 00.

  Slagord og profiltekster

  Randaberg kommune har en visjon om å være det beste stedet å leve – for alle. Derfor lager vi den grønne landsbyen, som skal preges av trivsel, kvalitet og service. Når vi kommuniserer planene i den grønne landsbyen, er det flere måter å vinkle innholdet på. Vi står fritt til å gjøre det på vår måte, samtidig som det er lurt å samle seg om noen nøkkelbudskap. Under finner du noen av våre nøkkelbudskap:

  • Vi skal bli den moderne, grønne landsbyen.
  • Randaberg skal være det beste stedet å leve – for alle.
   Derfor skaper vi den grønne landsbyen!
  • Den grønne landsbyen bygger på trivsel, kvalitet og service.
  • Den grønne landsbyen er stedet der alle ønsker å bo.
  • Livet mellom husene er like viktig som livet i husene.
  • Den grønne landsbyen forener fortiden med framtiden.
  • Den grønne landsbyen har beboerne i sentrum.

  Profilfarger

  I utgangspunktet har vi ikke noen strenge retningslinjer med hensyn til hvilke farger som skal benyttes. Dermed er du fri til å velge dine favoritter. Samtidig er det viktig å ha en bugnende palett, som gjenspeiler den friskheten og fylden vi ønsker skal prege inntrykket av den grønne landsbyen. Vi har laget en palett av farger som står godt sammen og som uttrykker det vi er ute etter. 

  Designmanual - fargepalett

  Skrifttyper

  For å understreke at ulike virkemidler kommer fra én og samme avsender, har vi valgt et sett med skrifttyper. Disse fungerer godt sammen. Dessuten er de godt egnet til de oppgaver som er tiltenkt hver og en av dem.

  • Hovedfont: Arial (denne brukes til titler, ingresser, brødtekster og bildetekster)
  • Tilleggsfont: Myriad (denne skrifttypen brukes til sidetall og småtekster) og Corbel (til Power Point-presentasjoner).
  • Skjermfont: Roboto og Budicon-classic-solid (som er standardfonter som skal brukes på internett-sider).

  Kommunevåpen/logo

  Randaberg kommune sitt kommunevåpen ble godkjent ved kongelig resolusjon den 26. juni 1981. Våpenet er tegnet av Truls Nygaard, etter forarbeid av Magnus Hardeland. Motivet er i blått med 14 sølvmynter langs randen.

  Kommunevåpenet skal alltid gjengis
  i sin helhet. Alle elementer skal være med, frittstående, aldri innfelt i kombinasjon med tekst eller andre symboler eller logoer og med en tilfredsstillende kvalitet.

  Last ned våpen/logo

  Andre formater:

  Andre logoer:

  Fotografi

  Våre bilder ligger i hovedsak på Flickr, og du er velkommen til å laste ned bildene gratis. Ved bruk av bildene er det et par ting det er viktig å legge merke til:

  • Hver gang et fotografi blir brukt, skal fotografen krediteres – for eksempel slik: Foto: Ove Sveinung Tennfjord/Randaberg kommune.
  • Dette gjelder også når det kun er et utsnitt av et fotografi som brukes.

  Illustrasjon

  Det er laget en illustrasjon over den grønne landsbyen – slik vi opplever den i dag. Den kan brukes hel eller delvis på ulike virkemidler. Illustrasjonen er laget av Annlaug Auestad, og det er viktig at hun krediteres hver gang den brukes – også når det er utsnitt – for eksempel slik: Illustrasjon: Annlaug Auestad.

  Annonser

  Med jevne mellomrom har vi behov for å rykke inn annonser – enten det er stillinger som lyses ut eller arrangement som det skal informeres om. Det er viktig at annonser får lov til å formidle tydelig det innholdet de skal. Derfor har vi laget ulike typer annonser som alle gjenspeiler kvaliteter ved den grønne landsbyen uten at det går ut over det kommunikative innholdet. 

  Skiltmanual

  Det blir utarbeidet skiltplan ved bygging av alle nye kommunale bygg. Skilting for nye bygg skal utføres etter godkjent skiltmanual for kommunen. Skiltplanen skal gjelde både for innendørs og utendørs skilting.

  Bokstav- og talltypen (fonten) som gjelder i skiltmanualen er Myriad Pro Bold. Navn på skiltet, også som enkeltstående bokstaver, skal skrives med stor forbokstav og resten små bokstaver.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?