Fiskesprell

Nordmenn spis for lite fisk og annan sjømat. Tiltaket "Fiskesprell" skal freiste å bøte på dette.

Innhold

    - Vi ser at dei som spis minst fisk i Noreg, er dei aller yngste, noko som ikkje er særleg gunstig i høve til helsa, seier Reidun Høines, ernæringskonsulent og leiar for Fiskesprell-kursa for barnehagetilsette i Randaberg.

    Målet med alle aktivitetane i Fiskesprell er å inspirere, motivere og stimulere til auka sjømatkonsum blant barn og unge. Les meir om Fiskesprell her.

    Gjennom Fiskesprell får tilsette i barnehagar og skular tips og råd om korleis sjømat blir laga og presentert med ungdommeleg vri. Appellerande materiell skal freiste borna og ungdommen til både å kokkelere sjølv og ha lyst til å smake på resultatet.

    Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Norges sjømatråd.

    Sjå bilete frå eit av Fiskesprell-kursa i Randaberg:

    WordPress plugin

    Fant du det du lette etter?

    Takk for din tilbakemelding

    Hva forsøkte du å finne?