Inspirasjonstur - Verdiskaping på gårdens premisser 31. mai

Av: Kommunikasjon
Publisert: 18.05.2022
Velkommen til gårdsbruk i Sandnes og Gjesdal som har økt verdiskaping gjennom foredling og direktesalg til kundene.

Målgruppen er gårdbrukere, landbruksforvaltning, rådgivere og andre interesserte. Arrangør er Statsforvalteren i Rogaland.

Kl. 09.30-11.00: Krogedal Gårdsysteri, Krogedalveien 124, Sandnes
Magne Nygård har melkeproduksjon og sau. Magne satset på verdiskapning ut av foredling fremfor å øke produksjonen, startet med ystingen i slutten av 2020 i liten skala og har økt siden den tid. Ny gårdsbutikk med selskapslokaler i tre. Ost, melk og yoghurt blir solgt gjennom Reko, Bondens Marked, gårdsutsalget mm.

Kl. 11.30-13.30: Dirdalstraen Gårdsutsalg, Dirdalsvegen 63, Dirdal
Bente Tillung Hommeland og Tore Hommeland har Trønder- og Nordlandsfé og sau, bygd et ammekufjøs av tre, gjenbruker et minkhus til sauene, foredler kjøttet og åpnet Dirdalstraen gardsutsalg i 2021. Medlem i Hanen. Vi får servert lunsj, egenandel 200 kroner. 

Kl. 14.00-15.30: Nordland gård, Noredalen 354, Sandnes
På Nordland gård er det Tiroler gråfé og sau, dyrene kan gå ut hele året og er gressfôret. Nytt foredlingslokale stod ferdig i 2020, og det selges både kjøttkasser, spekepølser og fenalår direkte til forbrukere.

Praktisk informasjon
Du kan bli med på hele eller deler av turen. Vi kjører med egne biler, kryss av i påmeldingsskjema om du trenger skyss. Vi får servert spekemattallerken til lunsj på Dirdalstraen gårdsutsalg. Egenandelen er 200 kroner, som betales i kassen til gårdsutsalget. Det vil være mulighet for å kjøpe med seg lokal mat.

Påmelding
Link for bindende påmelding. Frist er 25. mai pga lunsjbestilling. Det er begrenset antall plasser.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?