Du er her: Hjem / Kultur, idrett og fritid / Friluftsliv

Friluftsliv

Innhold

  Friluftslivets hus

  I september 2017 åpnet Friluftslivets hus på Randabergfjellet, i det gamle lagerbygget på Randabergfjellet, tidligere eid av forsvaret. I første omgang er det Randaberg speidergruppe og Randaberg sykkelklubb som tar i bruk huset. 

  Frilager

  Lån og leie av friluftsutstyr via frilager.no. Varene som du bestiller via Frilager kan du blant annet hente på Randabergfjellet.

  Jæren Friluftsråd

  Jæren Friluftsråd er et av de eldste eksisterende interkommunale samarbeidsutvalg i Jær-regionen, opprettet i 1950. I 1972 skiftet rådet navn til Jæren Friluftsråd og ble et interkommunalt samarbeidsorgan for kommunene Randaberg, Sola, Stavanger, Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time og Hå. Jæren Friluftsråd har ansvar for at befolkningen i regionen har friområder tilgjengelig for rekreasjon og variert friluftsliv.

  Friluftsrådet forvalter i dag ca. 31.000 dekar friområder fordelt over hele Jæren, fra Ogna i sør, til Sandestranden i nord og til Hunnedalen i øst. Friluftsrådets oppgaver er å sikre nye områder, legge til rette for brukerne, sørge for at områdene fungerer som rekreasjonsområder og at naturkvalitetene ikke blir ødelagt.

  Ryfylke Friluftsråd

  Ryfylke Friluftsråd ble stiftet i 1978 og er et interkommunalt samarbeidsorgan for kommunene Finnøy, Forsand, Hjelmeland, Kvitsøy, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Stavanger, Strand, Sauda og Suldal. Friluftsrådets oppgave er å sikre, tilrettelegge og drive områder for friluftsliv av forskjellige slag til allmenn bruk. 

  Friluftsåret forvalter i dag 29 områder tilrettelagt med toaletter, 16 ombord- og ilandstigningsbrygger, 22 større gjestebryggeanlegg, 37 områder som er tilrettelagt med grillplass og benker, 36 miljøstasjoner, 19 km veianlegg, 26 km turstier/turveier, 13 parkeringsanlegg og 8 områder tilrettelagt med arealer som må slås/klippes.

  Turer i Randaberg

  Turer til fots:

  Naturens spiskammers - sanketurer:

  Universelt utformede turer:

  Turer for alle - også for barnevogn og rullestol.

  Turer på sykkel - #sykleirandaberg:

   

  Andre turer:

  Badeplasser

  I Randaberg kommune finnes det flere steder som er tilrettelagt for bading. Noen er naturlige svaberg, og noen er sandstrender. Badeplasser med universelt utformet baderampe finnes ved Hålandsvatnet. Her kan du se våre flotte badeplasser. Og her kan du følge med på kvaliteten på badevannet

  (Jakt og) fiske

  Det kommer mer tekst her.

  Camping/telting

  Det kommer mer tekst her.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?