Du er her: Hjem / Aktivitetsguide

Aktivitetsguide

Aktivitetsguide er en person som vil hjelpe deg å delta i aktuelle aktiviteter, som kan gi glede og trivsel i hverdagen.

Innhold

  Kontakt

  Kontaktperson: Målfrid Vestvik Bjåstad
  Telefon: 969 49 337
  E-post: aktivitetsguide@randaberg.kommune.no

  Følg oss!
  Facebook: @aktivitetsguiderandaberg
  Instagram: #aktivitetsguide

  Mer informasjon om den enkelte aktivitet finner du på siden: Hva skjer i Randaberg?

  Ønsker du aktivitetsguide?

  Trenger du hjelp til å komme deg ut på ønsket aktivitet?
  Ta kontakt med Målfrid Vestvik Bjåstad for en samtale om hva som er dine behov. Hun hjelper med å videreformidle kontakt til en aktivitetsguide.

  Guiden kan hjelpe deg i gang

  Gjennom livet vil alle oppleve sårbare overganger mellom livsfaser og livssituasjoner. Å bli eldre innebærer flere slike overganger. Mange opplever redusert helse og bevegelighet, og venner og familie som faller fra. Dette kan føre til opplevelser av sorg og tap, og kan gi redusert livskvalitet.

  Felleskap med andre mennesker er noe av det mest grunnleggende i livet. Det er hva vi gjør sammen, som skaper det gode livet. Sorg- og tapsopplevelser tar mye krefter, og det kan bli tungt å komme i gang med aktiviteter alene.

  Samtidig er nettopp det å komme seg ut og oppleve fellesskap med andre mennesker, som kan gjøre at livet blir lettere å leve.

  Aktivitetsguide-ordningen vil hjelpe deg i gang, og følge deg ut på det som er viktig for deg. 

  Vil du bli aktivitetsguide?

  Å være aktivitetsguide er enkelt! 
  Du trenger bare å gjøre noe du liker, samtidig som du gir et medmenneske den samme muligheten. Ta kontakt med Målfrid Vestvik Bjåstad for en samtale om hva du kan bidra med.

  Du kan følge noen på en aktivitet du allerede går på, eller se i kalenderen om det er noe der du har lyst å følge til. 

  Vi trenger aktivitetsguider på alle nivå
  • Ta følge med en du kjenner fra før.
  • Være sjåfør og fylle opp bilen med de som vil på et spesielt arrangement.
  • Være en miljøskaper på et av de eksisterende tilbud, for eksempel ha ansvar for å prate med folk som går på kafeen på Vardheim og dermed skape en fellesskapsfølelse rundt bordene.
  • Du kan også være aktivitetsguide sammen med andre, for eksempel i foreningen du går i, turgruppa du er en del av eller lignende. Det som gjør deg til en aktivitetsguide er at du inviterer en annen inn, og er åpen og inkluderende.

  En ukjent kan være en venn du ikke kjenner enda.
  Dette har mange erfart! Ved å hjelpe andre, hjelper man også seg selv. Man opplever å bety noe, og at noen i dag er glad for at man er til.

  «Den største gleda ein kan ha, det er å gjera andre glad» (Mikael Aksnes).

  Aktiv omsorg 2030
  Kommunestyret vedtok i desember 2017 "Plan for helse- og omsorgstjenestene, Aktiv omsorg 2030". Leve hele livet er ett av målene. Dette er knyttet til regjeringens kvalitetsreform som handler om det mest grunnleggende i livet: mat, aktivitet og fellesskap. 

  Sammen skaper vi den grønne landsbyen.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?