Kart over plangrense

Oppstart av planarbeid - Sentrum Øst

Av: Kommunikasjon
Publisert: 03.09.2024
Varsel om oppstart av planarbeid – Endring av områderegulering for Sentrum Øst – planid 2011004

Randaberg kommune varsler med dette, i henhold til plan og bygningslovens § 12-8, om oppstart av planarbeid for endring av Områderegulering for Sentrum Øst, plan id 2011004.

(Endringen vil føres i planregister med id 2011004E1.)

Hensikten med planarbeidet
Områdereguleringen for sentrum øst sikrer et nytt veisystem som inkluderer både nye veier og en omfattende oppgradering av eksisterende veier. Systemet er planlagt under datidens forutsetninger, og har stort fokus på fremkommelighet for privatbiler. En viktig del av arbeidet med planendringen er derfor å se på hvordan premissene for trafikkplanlegging har endret seg siden, og justere løsningene deretter. Dette vil kunne redusere gjennomføringskostnadene og bidra til å intensivere utbyggingen. I denne sammenhengen må det også ses på om det er hensiktsmessig med en justering i utbyggingsrekkefølgen.

Nye løsninger skal ivareta behovene for alle trafikanter, og kommunen vil derfor se på muligheten å legge busstrase gjennom planområdet. Dette vil forbedre tilgjengeligheten av kollektivtilbudet for nye og eksisterende beboere i boligområdet og bedre kundegrunnlag for bussen, som kan åpne muligheter for å styrke tilbudet i fremtiden.

Slik kan du bidra
Dersom du har relevante innspill, merknader og opplysninger til planarbeidet, kan disse sendes til Randaberg kommune ved post@randaberg.kommune.no eller til Postboks 40, 4096 Randaberg. Frist for merknader til planoppstart er 03.10.2024.

Hva skjer videre?
Kommunen kommer ikke til å besvare innsendte merknader direkte, men de blir tatt med i planarbeidet, og vi vil oppsummere og kommenterer de som en del av dokumentene til den politiske behandlingen av endringsforslaget. Etter at fristen for å komme med innspill til planoppstart er ute, vil kommunen starte utarbeidelsen av selve reguleringsendringen. Forslaget til endret reguleringsplan vil gjennomgå politisk behandling før kommunen legger den ut på offentlig høring. Du vil da kunne sende innspill til forslaget.

Har du spørsmål?
Ta kontakt med Anna Katharina Kraus (anna.katharina.kraus@randaberg.kommune.no/ 908 29 333) eller Knut Harald Dobbe (knut.harald.dobbe@randaberg.kommune.no / 932 85 204) dersom du har spørsmål til planarbeidet eller videre saksgang.

Dette varselet er gitt i henhold til plan- og bygningsloven § 12-8. Planen utarbeides som områdereguleringsplan, se plan- og bygningsloven § 12-2. Randaberg kommune har i henhold til plan- og bygningsloven § 4-2 vurdert at reguleringsendringen ikke krever konsekvensutredning.

Vedlegg
Notat planendring sentrum øst 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?