Du er her: Hjem / Krisen i Ukraina / Egenberedskap

Egenberedskap

Av: Kommunikasjon
Publisert: 10.03.2022

Egenberedskap

Det er i dag ingenting som tyder på at vi i Norge står i fare for å miste tilgangen på viktige varer og tjenester som følge av angrepet på Ukraina. 

Uavhengig av situasjonen i Ukraina, anbefaler Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap DSB alle husstander å være rustet til å klare seg selv i eget hjem i minst tre døgn. Å forberede seg vil være lurt hvis det skjer noe som gjør at vi mister tilgangen på viktige varer og tjenester – som strøm, telekommunikasjon, vann eller andre ting vi er avhengig av for å få hverdagen til å gå rundt.

Det er ingen grunn til å hamstre matvarer og husholdningsartikler. 

På sikkerhverdag.no kan du lese mer om egenberedskap og hva du bør ha hjemme.

Jodtabletter 

Kommunen følger nasjonale råd om jod, og Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet skriver at det er lite sannsynlig at vi vil få bruk for jodtabletter som resultat av krigen i Ukraina.

Dersom det skulle skje et utslipp av radioaktive stoff i Ukraina, vil konsekvensene for Norge være begrenset på grunn av avstanden mellom landene. Selv med et stort utslipp i Ukraina, der vinden blåser mot Norge, så vil det ikke ha konsekvenser for liv og helse. Det vil derimot kunne bli tiltak i norsk matproduksjon.

Avstanden er for stor til at det vil bli nødvendig å bruke jodtabletter. Jodtabletter skal kun benyttes dersom beredskapsmyndigheter gir beskjed om det. Les mer om jodtabletter.

Offentlige tilfluktsrom

Her finner du informasjon om offentlige tilfluktsrom i Randaberg.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?