Sykkelundersøkelse 2024
Sykkelundersøkelsen 2024 er en nasjonal undersøkelse og sammenligning av hvordan syklister opplever ulike kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv, i regi av Syklistforeningen. Randaberg kommune samarbeider ved å spre undersøkelsen.
Gå til spørreskjemaet
Sykling er nydelig både kroppen og for å oppleve naturen. Her i Randaberg er det flott å sykle.
«Vi ønsker at flere bruker sykkelen, på denne årstiden er det perfekt å finne frem sykkelen og blåse støv av den. Ta familien med på sykkeltur rundt om i Randaberg», sier kommunens representant, folkehelsekoordinator Bente Monica Reilstad.
– Vi ønsker å få så mange svar som mulig, derfor deler vi undersøkelsen med innbyggerne i Randaberg, sier Reilstad.
Randaberg kommune trenger at minst 25 personer deler sine synspunkter. Da vil kommunen få en egen, detaljert innsiktsrapport, og bli med i sammenligningen og rangeringen av Norges kommuner ut i fra syklistenes ståsted. I september vil vi få svar på om innbyggerne i Randaberg mener det er bedre eller dårligere å sykle i Randaberg enn i nabokommunene – ifølge syklistene selv.
– Vi ser at det finnes en stor interesse for sykling i Norge. Mange vil sykle fordi det er et enkelt, bærekraftig og raskt transportmiddel på korte reiser. Hver person som sykler i hverdagen sparer samfunnet for store penger i helsegevinster. Ved å lytte til syklistene kan kommunene dra viktige lærdommer om hva som trengs for å få dem å fortsette å tråkke, sier Eline Oftedal, generalsekretær i Syklistforeningen.
Kontakt
Randaberg kommune
Bente Monica Reilstad, folkehelsekoordinator
tlf.: 92 82 01 50
e-post: bmr@randaberg.kommune.no
eller
Syklistforeningen
Eline Oftedal, generalsekretær i Syklistforeningen
tlf.: 92 20 69 54
e-post: eline@syklistforeningen.no
Fakta om Sykkelundersøkelsen 2024
Syklistforeningen har annethvert år siden 2008 kåret Norges beste sykkelby. Senest, i 2022, vant Stavanger. Sykkelundersøkelsen 2024 er en nasjonal undersøkelse og en sammenligning av hvordan syklister opplever kommuner de sykler i utfra et brukerperspektiv. Undersøkelsen vil ligge til grunn for kåringen av Norges beste sykkelby og er åpen fra 22. april til 30. juni.
Det er en digital og anonym brukerundersøkelse, åpen for alle som sykler. Respondentene tar stilling til 28 påstander om sykkeltilrettelegging i kommunen de sykler i. Kommunene vil bli rangert etter seks områder: generell tilfredshet, trygghet, sikkerhet, fremkommelighet, tilgjengelighet, og sykkelens prioritering i kommunen.
Nytt i år er at man kan legge inn sitt personlige ønske om forbedring i et kart.
Resultatene vil bli presentert i september 2024 på Den nasjonale sykkelkonferansen i Stavanger.
Fant du det du lette etter?
Hva forsøkte du å finne?