Du er her: Hjem / Aktuelt / Prisdryss under ordførerens nyttårsmottagelse

Prisdryss under ordførerens nyttårsmottagelse

Bygdas folk ble møtt med flott musikk, fine taler og mange prisutdelinger da ordfører Jarle Bø inviterte til mottagelse på den aller første dagen i det nye året.

Innhold

  Kulturprisen til Thor Geir Harestad
  Thor Geir Harestad har i mange år vært en sentral aktør i Randabergs kulturliv. Han har et stort engasjement, og er aktiv innenfor flere deler av kulturfeltet. Han hadde fast plass på RIL fotball sitt A-lag siste del av 60-tallet, og har 123 kamper og plass på adelskalenderen. Foruten fotballinteressen var han i ungdomstiden opptatt av sjakk. Han ble norgesmester for junior i 1967 og nordisk juniormester i 1969. Han har også deltatt, og hatt gode plasseringer, i mesterskap som voksen. Prisvinneren var en viktig drivkraft i Randaberg sjakklubb, der han var leder i 30 år. Han har også vært arrangør for en rekke nasjonale og internasjonale turneringer, blant annet landsturneringen i sjakk for 440 deltakere på Randaberg i 1989.

  Kulturprisvinneren er også journalist, politiker og forfatter. Han var redaktør i Randaberg Bygdeblad i 6 år på 1980-tallet, og medarbeider i Stavanger Aftenblad i 25 år. Han satt i kommunestyret fra 2003 til 2019.

  Som forfatter har han blant annet skrevet fem sjakkbøker, Randabergs politiske historie, Randaberg Idrettslag 75-år, og bok om NS-ministeren Gulbrand Lunde. Nå er han godt i gang med jubileumsbok til Randaberg kommunes 100-årsjubileum i 2022. 

  Randaberg kommunes kulturpris kan tildeles enkeltpersoner eller organisasjoner som har gjort en stor innsats innen kulturområdet i Randaberg. Prisen består av bronsestatuetten "Grepa kar" av Svein Magnus Håvarstein, og et pengebeløp på 5000 kroner.

  Kulturprisen 2019 til Thor Geir Harestad

  Kulturstipend til musiker Adelheid Cathrine Løining Tufteland
  Adelheid Cathrine Løining Tufteland er født i 2003. Hun er førsteårselev ved musikklinjen på Bjergsted videregående skole, med tuba som hovedinstrument. Hun har spilt i korps i snart 8 år, og spiller i Randaberg skolemusikkorps, Musikkorpset Gjallarhorn og Rogalands ungdomskorps. Hun har også tidligere spilt med Randaberg musikkorps.

  Hun deltok på sin første solistkonkurranse i Rogalandsmesterskapet i 2014, 11 år gammel. I 2018 deltok hun på UKM, og kom videre til fylkesfestivalen. Hun deltok også på ungdommens musikkmesterskap for første gang i 2018, og fikk 2. pris. I 2019 kom hun på 1. plass i konkurransen Landsbytalenter i Randaberg.

  Hun vil bruke stipendet til privattimer og utstyr, i tillegg til at noe av pengene skal settes av til nytt instrument. Drømmen er å studere musikk i England, og på sikt kunne gjøre hobbyen til levebrød.

  Randaberg kommune håper at kulturstipendet vil gi Adelheid inspirasjon og motivasjon til å videreutvikle sitt talent.

  Randaberg kommunes kulturstipend har som formål å stimulere til fortsatt utvikling og innsats innenfor kulturområdet i kommunen. Kulturstipendet er på 25 000 kroner.

   

  Pensjonistprisen til ekteparet Inger og Bjarne Emil Harestad
  Ekteparet Inger og Bjarne Emil Harestad (bilde nederst på siden) stiller trofast opp på mange frivillige aktiviteter i kommunen. De har vært med i Randaberg Gammeldanslag siden det ble startet. De er med på aktiviteter i regi av laget, og bidrar til trivsel med sin positive væremåte. Når gammeldanslaget 1 gang i måneden drar til Vistestølen for å danse og synge med beboerne der, er Inger og Bjarne med. Det samme gjelder når det arrangeres dans for brukerne på Vardheim.

  Inger og Bjarne stiller ofte opp sammen, men bidrar også hver for seg. Bjarne er fast medlem i «Mannfolkpraten», som foregår på Vardheim hver tredje uke. Da får de som kanskje ikke husker så godt fra gårsdagen, anledning til å snakke om gamle dager i Randaberg.

  Inger er medlem i styret i Randaberg Helselag. Det innebærer frivillig arbeid for alle innbyggerne i kommunen. Barnehagemarsj, Hopp for hjertet i skolen, innsamling til forskning på demens, basarer og praktisk arbeid på 17. mai-festen for eldre, er noen av aktivitetene der hun bidrar.

  Ved oppstarten av «Inn på tunet» på Steindal gård meldte Inger og Bjarne Emil seg straks interesserte. De gikk på kurs og ble aktivitetsvenner. Siden har de vært med hver onsdag. Ekteparet har også lagt ned en stor innsats i forbindelse med nyttårsfesten for eldre som helselaget arrangerer hvert år.

  Det er en glede å tildele pensjonistprisen til et ektepar som gjør en formidabel frivillig innsats for eldre i den grønne landsbyen.

  Eldrerådet deler årlig ut en pris til personer som på frivillig basis har gjort en spesiell innsats til glede for eldre i Randaberg. Pensjonistprisen består av en skulptur av kunstneren Anu Allikas og et diplom.

  Årets bedrift er Sport 1 Randaberg AS 
  Høsten 1999 var det kun noen få butikker som drev innen detaljhandel i Randaberg sentrum. Det var derfor et kjærkomment tilbud for hele bygda når de tre ekte Randabergsbuene, Bent Bergesen, Gunnar Kolnes og Arve Sem Henriksen valgte å starte sportsbutikk, den gang i kjeden MX Sport.

  Sport 1 Randaberg AS holder til i Jon Torbergssonsvei 2, midt i Randaberg sentrum. Siden oppstarten i september 1999, har butikken blitt utvidet to ganger og har i dag et areal på hele 800 m2. Butikken omsatte i 2018 for 11,8 millioner kroner og har 6 årsverk.

  Bent Bergesen har siden oppstarten vært daglig leder og han er en svært aktiv og synlig butikkdriver. Bent er kjent for sin gode teft som selger og for sin positive serviceinnstilling overfor alle kunder. Det kan umulig være noen i bygda som ikke har vært «innom hos Bent» opptil flere ganger i årenes løp. Sport 1 Randaberg AS har gjennom denne 20 års perioden opparbeidet seg et bredt kundegrunnlag som strekker seg langt utover bygdas grenser. Butikken har helt siden oppstarten vært en viktig og gjensidig brikke for bygdas ulike idrettslag. I tillegg har butikken utviklet gode samarbeidsavtaler med idrettslagene på henholdsvis, Mosterøy, Rennesøy, Finnøy og Kvitsøy og har dermed vært en viktig bidragsyter for å trekke folk utenfra til Randaberg sentrum.

  Juryen har i sin vurdering lagt vekt på bedriftsøkonomiske forhold og butikkens betydning for lokalsamfunnet. Butikken har hatt en fin og jevn salgsutvikling og har levert positivt resultat i alle år. Butikken støtter godt opp om både lag- og foreningsarbeid og andre gode formål i bygda og den bidrar til å skape et godt omdømme for kommunen.

  Juryen har også merket seg at Sport 1 Randaberg AS, på en fremragende måte, lar personer med nedsatt arbeidsevne få hjelpe til i butikken og delta med ulike arbeids oppgaver som disse kan mestre. Butikken har også et meget lavt sykefravær, noe som kan gjenspeile det gode arbeidsmiljøet og den positive utviklingen.

  Det er en glede å kunne gi årets pris til en bedrift i vår kommune som har greid å markere seg og sette et solid fotavtrykk for god forretningsdrift. Juryen mener at Sport 1 Randaberg AS er en verdig vinner av prisen «årets bedrift i Randaberg 2019» og juryen benytter anledningen til å gratulere dem med 20 års jubileet!

  Juryen for Årets bedrift består av Magne Fjell, rådmann, Øystein Stjern, varaordfører, og Svein G. Sørnes, leder i Landsbyforeningen AS.

  Sport 1 Randaberg og daglig leder Bent Johannes Bergesen er Årets bedrift 2019

  Ordførerens hederspris til Eirik W. Henningsen, daglig leder i Viking Fotball AS
  Bakgrunn og begrunnelse:
  Ordførerens hederspris har blitt delt ut fire ganger de siste åtte årene. Personen som i dag blir tildelt ordførerens hederspris har gjort seg bemerket i sitt arbeid de siste årene for noe han har gjort utenfor Randaberg, men for et arbeid som har betydd mye for hele regionen. 

  Personen bor i Randaberg og er en skikkelig lokalpatriot, ja en ekte 4070'er. Han har tidligere bidratt sterkt i arbeidet til RIL fotball, han satt i komiteen som arbeidet med Faretrade-handel, som Randaberg kommune hadde sammen med næringslivet i kommunen og andre engasjerte personer. Og han var en av initiativtakerne bak Landsbytrippelen i Randaberg.

  I alle sammenhenger der han bidrar, er det hans positivitet, evne til å se enkeltmenneske, være løsningsorientert og inspirator, får folk til å bidra og dra lasset sammen - som trekkes frem som hans fremste egenskaper.

  Dere som kjenner han og følger han på Twitter, eller var venn med han på Facebook, vil skjønne hvem jeg snakker om nå. Hver uke legger han ut ukens sitat på sin profil, sitater som gjør at (i alle fall jeg) smiler litt ekstra når jeg leser de - eller får meg til å tenke på hvordan jeg gjør ting, eller hvordan jeg tenker om andre.

  Noen av sitatene som har blitt lagt ut den siste tiden: «Verden ser bedre ut igjennom et smilehull», «En sann venn er en som går inn når resten av verden går ut», «For er det grunn til å si noe godt til mennesker, så er det ingen grunn til å la være».

  Ja godt folk, dokk skjønne at dette er en ekstraordinær person. Personen startet som daglig leder i 2015, i en bedrift som virkelig sleit i motbakke. Økonomien var på bunn og varene som bedriften skulle levere, svarte ikke til de sterke forventningene fra regionens innbyggere. Men fra september 2015 og frem til i dag har bedriften gjennomgått enorme endringer. De har fokus på å bygge stein på stein og bygge bedriften opp rundt lokale personer. Han skaper et engasjement for bedriften som nesten mangler sidestykke.

  I den tøffe tiden bedriften har vært gjennom, er det ofte lederen som må stå oppreist i de krevende sakene, mens det er mange av de andre i bedriften som trekkes frem når suksessen skal omtales. Bak dette står det en kar som bærer flagget: «Skjerfet lever» og som sier «det e magalaust» til VG når seieren er sikret og cupgullet blei vårt.

  Ordførerens hederspris går til Eirik Waldeland Henningsen for sitt arbeid med å bygge det nye Viking, basert på lokale profiler, stein på stein, på en «Randabergsk» måte. Ja, på mange måter som visjonen til kommunen: «Sammen skaper vi den grønne landsbyen». Kjære alle sammen, gi en stor applaus til Vikingleder Eirik Waldeland Henningsen.

  Kommunal påskjønning for kulturprestasjoner
  Randaberg kommune hedret disse utøverne, som har prestert på høyt nivå innenfor idrettsområdet i året som har gått:
  Svømming:
  Simon Slettevold som representerer Stavanger svømmeklubb tok sølvmedalje i langbane NM junior på 200 medley, og flere medaljer på stafetter i junior-NM, både kortbane og langbane.

  Ingrid Elise Borgstrøm fra Randaberg IL Svømming tok 6 medaljer i junior-NM og ungdomsmesterskap i 2019. I junior-NM langbane tok hun sølv på 100 meter rygg og bronse på 200 meter rygg. I ungdomsmesterskapet ble det bronse på 200 meter rygg, kortbane. I NM kortbane for senior tok Ingrid Elise sølv på 200 meter rygg. Og i junior-NM kortbane tok hun gull på 200 meter rygg og bronse på 100 meter rygg.

  Randaberg volleyball:
  Jenter 15 tok bronse i NM U15 i Tønsberg. Laget bestod av: Lykke Ravndal Eikevik, Vår Ravndal Eikevik, Helene Bru, Lilli Schilling, Tuva Hjertvik, Thea Hjertvik, Idunn Sæbø, Hanne Flatebø, Marte Helgeland, Lina Bjelland Forsaa, Chloe Stinson og Erle Hofsli Aune.

  Fire gutter fra Randaberg volleyball spilte for Rogaland i NM U16 for regionslag. Laget tok sølv. Fra Randaberg deltok Henrik Flatebø, Magnus Viste, Benjamin Bø og Jesper Taarland.

  Både Elite herrer og Elite damer tok sølv i NM. Samtidig er damelaget klar for ny cupfinale 11. januar 2020!

  Fotball: 
  Viking Jenter 16 år, gull: Sara Eline Gjerde, Irene Dirdal og Tiril Espedal Flokketveit ( (bildet under).  
  Klepp Jenter 19 år, gull: Karen Kraft Vistnes.

  Kommunens hederstegn tildeles enkeltpersoner eller lag fra Randaberg som har vunnet eller tatt medalje i Norgesmesterskap eller Nordisk Mesterskap. Hederstegn kan også tildeles utøvere som har deltatt som representant for Norge i EM, VM eller OL, og kan gis enkeltpersoner eller lag som har oppnådd offisielle allmennkulturelle prestasjoner. 
   

  Fotballjenter mottar heder fra ordfører Jarle Bø

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?