Det er flere i Randaberg enn tidligere som nå får hjelp til å komme ut i arbeidslivet (illustrasjonsbilde).

NAV Randaberg-Kvitsøy på toppen i bruk av utdanningstiltak

Av: Kommunikasjon
Publisert: 17.01.2023
I Rogaland har Randaberg og Kvitsøy den høyeste andelen mottakere av arbeidsavklaringspenger (AAP) som deltar i utdanningstiltak.​​ ​

De to siste årene har NAV Rogaland hatt en stor økning i bruk av utdanningstiltak for brukere med arbeidsavklaringspenger. 

Økningen for de med AAP i fylket er på 70 prosent for videregående utdanning og 57 prosent for høyere utdanning. I desember i fjor tok 338 brukere i Rogaland videregående utdanning som tiltak, mens 348 tok høyere utdanning. 

NAV Randaberg-Kvitsøy har 10,6 prosent AAP-mottakere med utdanningstiltak, noe som er den høyeste andelen i Rogaland.

NAV-leder Kel Tighe er svært fornøyd med tallene:

— Dette er en gledelig utvikling. Utdanning øker muligheten for varig tilknytning til arbeid, og vi har satset på utdanningstiltak i flere år. Det er mye godt og målrettet arbeid som ligger bak disse tallene, og jeg er stolt over jobben som medarbeidere og fagledere har gjort over lang tid, sier han.

AAP er som et Kinderegg
— Utdanningstiltak er bra for våre brukere. Det er fornuftig utnyttelse av offentlig ressurser, og det er helt nødvendig for lokale bedrifter, sier NAV-lederen.

— Vi vet at folk uten videregående utdanning har begrenset muligheter i et arbeidsmarked som stiller stadig større krav til kompetanse. Det er veldig bra at mange av våre brukere, som går på arbeidsavklaringspenger, får sjansen til å øke sine muligheter via utdanning, avslutter Kel Tighe.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?