Du er her: Hjem / Aktuelt / Innfører krav om bordservering ved arrangementer

Regjeringen innfører krav om bordservering ved arrangementer

Regjeringen innfører nå krav om bordservering av alkohol på arrangementer, tilsvarende kravet som allerede gjelder for servering på restaurant, kafé, bar, pub og utested og lignende.

Innhold

  Kravet om bordservering blir innført for å redusere smitterisiko på arrangementer. Det er tillatt med inntil 200 personer på arrangementer som gjennomføres på offentlig sted. Kravet om bordservering vil gjelde for arrangementer med skjenkebevilling.

  - Formålet bak regelen er blant annet å unngå trengsel og kø ved bar og lignende, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

  Kravet om bordservering gjelder fra midnatt natt til torsdag 20. august.

  - Arrangør er ansvarlig for å følge opp dette etter de nye retningslinjene, opplyser kommuneoverlege Ole Bernt Lenning i Randaberg kommune. 

  Retningslinjer for smittevern for serveringsstedene i Randaberg kommune

  Fra 8. august ble det innført krav om at arrangementer med skjenkebevilling ikke kan servere alkohol etter midnatt, og at alkohol som er servert skal konsumeres innen kl. 00.30.

  Ifølge covid-19-forskriften skal arrangører iverksette tiltak som gjør det mulig å ivareta god hygiene og at syke ikke er til stede på arrangementet. Videre må arrangøren ha oversikt over deltakerne og gjennomføre arrangementet på en smittevernfaglig forsvarlig måte. 

  Krav til gjennomføring av arrangementer (Helsedirektoratet) 

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?