Ingen bekymringsmeldinger på avveie i Randaberg kommune

Av: Kommunikasjon
Publisert: 05.06.2023
Viser til nasjonal nyhetssak om bekymringsmeldinger som ikke har kommet inn til kommunens barnevernstjeneste, ingen tegn til feil for Randaberg kommune.

Saken gjelder at noen bekymringsmeldinger ikke har kommet frem til enkelte kommuner i Norge, noe som skyldes feil i fagsystemet til IT-leverandøren Visma. Randaberg kommune benytter også dette fagsystemet. 

Kommunen ble gjort oppmerksom på denne feilen i dag tidlig, og har siden da jobbet med å få oversikt og eventuelt få avdekket avvik knyttet til dette systemet. IT-avdelingen har gjennomgått logger tilbake til 2020, og disse loggene viser at alle bekymringsmeldinger er kommet frem. 

– Vi er glade for at systemet vårt har virket som det skal i denne perioden, sier barnevernsleder Lene L. Hesselberg. Innbyggerne kan derfor være trygge på at bekymringsmeldinger som har blitt sendt inn, og de som vil bli sendt inn i fremtiden, vil komme til oss som de skal. Dersom noen likevel er usikre på om meldinger er kommet frem, kan de selvsagt ta kontakt med barnevernstjenesten. Det er ikke nødvendig å sende bekymringsmeldinger en allerede har sendt på nytt.

Visma har avdekket feilen og ber derfor kommunene å oppgradere fagsystemet Visma Familia. Dette vil kommunen gjøre så snart som mulig, sier Hesselberg. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?