Du er her: Hjem / Aktuelt / Digitalt byggesaksarkiv - ny innsynsløsning for publikum

Digitalt byggesaksarkiv - ny innsynsløsning for publikum

Nå er det historiske byggesaksarkivet klart for innsyn, via innbyggerportalen doctorg.

Innhold

  Doctorg gir publikum tilgang til dokumentene i det digitale oppmålings- og byggesaksarkivet. Landbrukssaker er ikke publisert ennå.

  Prøv doctorg her

  - Doctorg er koblet opp mot Matrikkelen, og innbyggerne kan logge seg på med ID-porten og få opp alle dokumenter som ligger i byggesaksarkivet og er knyttet til innbyggerens eiendommer, opplyser Per Øyvind Wisløff, fagleder i Byggesak i Randaberg kommune.  

  Dokumenter fra før 1. januar 2018
  I den nye innsynsløsningen kan innbyggeren selv lese og laste ned de dokumentene vedkommende trenger.

  - Dersom dokumentene er skjermet, det vil si er merket som unntatt offentlighet, kan du sende forespørsel om innsyn til Dokumentsenteret via løsningen, sier Lene S. Tamburstuen, arkivleder i Randaberg kommune. 

  I Randaberg sitt historiske byggesaksarkiv finner du dokumenter fra før 1. januar 2018. 

  - Den eldste byggesaken du finner i det digitaliserte arkivet er fra 1936, opplyser Lene S. Tamburstuen.

  Enkelt brukergrensesnitt
  I doctorg kan du søke både ved hjelp av adresse, gårds- og bruksnummer, samt kart, og videre filtrere søk på saksnummer og sakstype. 

  Dokumentene vises både i en miniversjon og i en større forhåndsvisning. Samtidig kan du laste ned, skrive ut og videresende dokumentene på e-post.

  - Doctorg har et enkelt brukergrensesnitt og er like godt egnet for bruk på PC som mobiltelefon. I tillegg har løsningen støtte for universell utforming, avslutter byggesaksbehandler Åshild Ulevåg Oksum. 

  Bildet: - Endelig er det historiske byggesaksarkivet ferdig digitalisert og klart for innsyn, sier f.v. Per Øyvind Wisløff, Lene S. Tamburstuen og Åshild Ulevåg Oksum i Randaberg kommune.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?