Illujstrasjonsbilde demenskoret i Randaberg.

Demenskoret DeKOR starter opp i Randaberg

Av: Kommunikasjon
Publisert: 12.09.2023
Samarbeid mellom kulturskolen, helse- og velferdstjenestene i kommunen og Demensforeningen skal gi et nytt og hjertevarmt demenskor i Randaberg.

— Dette unike initiativet vil gi lokalsamfunnet glede og håp gjennom musikk og samhold, sier Elisabeth Moe, fagutvikler i Helse og velferd i Randaberg kommune.

Demenskor-prosjektet er et resultat av målrettet innsats fra fagutvikler og demenskoordinator fra Helse og velferd i kommunen, og fra musikkterapeut, vokalpedagog og rektor ved Randaberg kulturskole. Sammen har de deltatt på kurs arrangert av Norges Musikkhøyskole om "Etablering og ledelse av demenskor", for å sikre at koropplevelsen er best mulig for deltakerne.

Samlingene starter 26. september
Samlingene som starter tirsdag 26. september, vil inkludere tre viktige komponenter: en sangdel ledet av vokalpedagog og musikkterapeut, en støttesamling for pårørende, ledet av Demensforeningen, og et felles måltid/kveldsmat.

— Frivillige spiller en avgjørende rolle i koropplevelsen, ved å bistå med organisering, delta i korøvelser og tilberede kveldsmaten, sier Elisabeth Moe.

Bildet: Elisabeth Moe.

NRK sitt demenskor inspirerer
Demenskoret har blitt inspirert av NRK sitt demenskor, som har bidratt til å øke bevisstheten om musikkterapi og dens positive innvirkning på helse.

— Målet med Demenskoret i Randaberg er å gi deltakerne en meningsfull og givende opplevelse, som ikke bare forbedrer deres livskvalitet, men også gir nødvendig støtte til pårørende, forteller Torleif Kvitno, rektor ved Randaberg kulturskole.

På lengre sikt håper initiativtakerne at dette prosjektet vil bidra til å forlenge hjemmeboende-perioder for personer med demens, og avlaste pårørende gjennom fellesskap og musikkglede.

— De som deltar som frivillige og engasjerte i prosjektet har allerede merket den positive påvirkningen på egen helse og livskvalitet, forteller Elisabeth Moe.

DeKOR er navnet
— Og etter hvert, når vi har kommet godt i gang med korsangen, så håper vi å få komme ut å synge og opptre. Men først skal vi finne vår form på samlingene og innholdet, og bli godt kjent med alle som deltar. Men én dag, litt fram i tid, så vil DeKOR ha sin første opptreden i landsbyen, noe som skal bli veldig fint, på så mange vis, avslutter Torleif Kvitno. 

Bildet: Torleif Kvitno.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?