7,7 millioner kroner til Randaberg

Randaberg får overført 7,711 millioner kroner fra staten som følge av virusutbruddet.

Innhold

  Totalt får kommunene i Rogaland og fylkeskommunen nå overført 405 millioner kroner fra staten.

  − Hele landet står i en krevende situasjon, og vi må regne med at kommunenes utgifter vil øke. Mange opplever press på sykehjem og hjemmetjenester, og det vil være større behov for renhold for å forebygge smitte. Samtidig får færre kommuneansatte gjort den viktige jobben sin. For å hjelpe kommunene i denne vanskelige situasjonen, har Stortinget vedtatt å øke rammetilskuddet til kommunene og fylkeskommunene med 6,15 milliarder kroner, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) i en pressemelding.

  Av økningen på 6,15 milliarder kroner går 1,25 milliarder kroner til fylkeskommunene, og 4,9 milliarder til kommunene.

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet overfører 5 milliarder til kommunene og fylkeskommunene i en ekstraordinær utbetaling av rammetilskudd 20. april. Det tas sikte på at økningen på 1 milliard kroner til bortfall av foreldrebetaling vil overføres i neste ordinære utbetaling av rammetilskuddet den 4. mai.

  Regjeringen vil komme tilbake til ytterligere tiltak i revidert nasjonalbudsjett for 2020.

  – Foreløpig er det vanskelig å vite sikkert hva koronaviruset vil bety for kommunenes økonomi. Noen kommuner opplever nok at situasjonen påvirker økonomien allerede, mens andre kommuner først vil merke konsekvensene etter hvert. Det er også sannsynlig at noen kommuner blir hardere rammet enn andre, sier Astrup.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?