Du er her: Hjem / Aktuelt / Pause i rushtidsavgiften

Pause i rushtidsavgiften

Fra og med mandag 10. desember vil det bare bli krevd inn vanlig takst i alle bomstasjonene i Bymiljøpakken på Nord-Jæren.

Innhold

  Dette ble bestemt i et ekstraordinært møte i styringsgruppen for Bymiljøpakken lørdag 8. desember.

  Årsaken til pausen i innkreving av rushtidsavgift er tekniske problemer som har ført til feilfaktureringer av kunder.

  - Feilfaktureringene er langt flere enn det minimum som kan aksepteres på grunn av tilfeldige feil i systemene. Vegdirektoratet har derfor besluttet at det blir pause i innkreving av rushtidsavgift fra og med 10. desember, heter det i en pressemelding fra styringsgruppen.

  Fra mandag gjelder derfor vanlig takst i alle bomstasjoner. For lette kjøretøy er det 22 kroner (17,60 kroner med bombrikke), og for tunge kjøretøy 55 kroner.

  Inntektene fra rushtidsavgift utgjør om lag 16 millioner kroner i måneden for Bymiljøpakken.

  Styringsgruppen sitt vedtak lørdag:
  "Styringsgruppen tar til etterretning Vegdirektoratets beslutning om at det blir pause i innkrevingen av rushtidsavgift i Bymiljøpakken fra og med mandag 10. desember 2018. Styringsgruppen erkjenner at dette vil føre til lavere inntekter for Bymiljøpakken".

  Styringsgruppen tar følgende til orientering: 
  "1. Rushtidsavgift som er fakturert vil bli beregnet og ført som tilgodehavende på den enkeltes konto, eventuelt tilbakebetalt. Mottatte fakturaer må derfor betales.
  2. Kommende fakturaer fra det regionale bompengeselskapet Ferde AS vil bli justert før utsendelse.
  3. Rushtidsavgiften vil bli startet opp igjen når feil er rettet og det blir en lav, akseptabel feilmengde. Dette vil trolig skje tidlig i januar 2019.
  4. Spørsmål om erstatning fra eksterne leverandører for mangler i leveransene vurderes. Styringsgruppen forutsetter at den blir holdt løpende orientert framover".

  Videre arbeid
  Det arbeides for fullt for å finne og rette opp feil i innkrevingssystemet fra Ferde (operatør for innkreving av bompenger), Statens vegvesen og leverandørene av utstyret ved bomstasjonene og av innkrevingssystemet.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?