Du er her: Hjem / Aktuelt / Vi trenger flere kandidater til ungdomsrådet

Vi trenger flere kandidater til ungdomsrådet

Med jevne mellomrom mottar Randaberg kommune forslag til kandidater til ungdomsrådet, men vi trenger ennå flere ungdommer.

Randaberg kommune tar sikte på å velge kandidatene til ungdomsrådet i kommunestyret i juni.

- Det er viktig å høre på og ta med ungdommen når noe skal bestemmes. Formålet med ungdomsrådet er å bidra til å sikre en bred, åpen og tilgjengelig medvirkning i saker som gjelder ungdom. Vi ønsker derfor at flere ungdommer melder seg, sier Maren Grayston Bjartung fra politisk sekretariat.

Ungdomsrådet skal ha 9 faste medlemmer og 18 vararepresentanter.

Har du forslag?
Du kan sende inn forslag på kandidater via e-post: post@randaberg.kommune.no

Forslaget må inneholde:

• Kandidaten sitt navn og alder.
  • Hvem kandidaten er foreslått som representant for (lag/forening/klubb, skole eller gruppe ungdom).
  • Kontaktinformasjon til kandidaten og den/de som foreslår kandidaten.
Hva er et ungdomsråd?
  • Ungdomsrådet er for ungdom fra 13 år (8. trinn) til de som ikke har fylt 19 år på valgtidspunktet.
  • De som sitter i ungdomsrådet skal representere ungdom i kommunen bredt og ha en jevn aldersfordeling.
  • Du trenger ikke å være bosatt i Randaberg for å bli valgt som medlem i ungdomsrådet, men du skal representere ungdom i Randaberg kommune i rådet.
  • Ungdomsrådet kan uttale seg i saker som skal til politisk behandling og som handler om barn og unge, eller som har konsekvens for disse.
  • I tillegg er ungdomsrådet politisk rådgivende organ for kommunestyret, når det gjelder saker som handler om levevilkårene for barn og unge.
  • Her kan du lese reglementet for ungdomsrådet.