Du er her: Hjem / Aktuelt / Uriktig informasjon om NAV Gjeldsrådgivning

Uriktig informasjon om NAV Gjeldsrådgivning

NAV har nylig blitt oppmerksom på en nettside som heter www.nav-gjeld.no, som har kopiert deler av innholdet fra NAVs egen veiviser for økonomi- og gjeldsrådgivning.

På nettsiden anbefaler de brukerne om å ta kontakt med en privat gjeldsrådgiver på grunn av stor pågang hos NAV. Direktoratet er kjent med nettsiden og har bedt aktøren om å stenge siden eller gjøre om på innholdet.

- NAV har ikke et samarbeid med denne aktøren, og vi ville aldri bedt brukerne om å ta kontakt med en privat gjeldsrådgivningstjeneste, sier NAV-sjef Kel Tighe.

- Vi ser på dette som ulovlig bruk av innhold fra nav.no, forsøk på å fremstå som samarbeidspartner til NAV eller være en del av NAV-systemet, samt feilinformerer besøkende om kapasiteten hos NAV, sier Tighe.

Arbeids- og velferdsdirektoratet har vært i kontakt med aktøren, og gitt beskjed om at nettsiden nav-gjeld.no må stenges ned dersom de ikke endrer navn på siden, sørger for at det blir tydeliggjort hvem som eier nettsiden, samt at de bygger om på innholdet.

De har bekreftet at de skal gjøre endringer. I skrivende stund er ikke nettsiden utbedret.

Illustrasjon: Skjermdump fra nettsiden du kommer inn på når du søker etter nav-gjeld.no i nettleseren.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?