Du er her: Hjem / Aktuelt / Smitteutbruddet ved Solbakken sykehjem: De som er smittet har milde symptomer

Smitteutbruddet ved Solbakken sykehjem: De som er smittet har milde symptomer

Av: Kommunikasjon
Publisert: 10.02.2022
- Det er et stort smitteutbrudd ved Solbakken sykehjem, men de smittede har kun milde symptomer, opplyser Ann Kristin Schmidt Thomson, virksomhetsleder for Heldøgntjenester i Randaberg kommune.

- Vi har god dialog med pårørende. De er informert og oppdateres jevnlig, opplyser Ann Kristin Schmidt Thomson.

Det er også smitte blant ansatte ved sykehjemmet.   

- Vi har kontroll på bemanningssituasjonen. Vi bruker ekstra innleie av vikarer og faste ansatte, og flytter sykepleiere internt fra andre avdelinger, sier Schmidt Thomson.

Ifølge Helsedirektoratet sin siste ukerapport stiger koronasmitten kraftig på sykehjem og helseinstitusjoner i landet. Det er derfor forventet flere dødsfall på grunn av covid-19. 

– Når smitten øker i samfunnet, vil vi også få en del smitte inn i institusjonene. Det er umulig å unngå det. Men de fleste beboere har fått tre vaksinedoser, samtidig med at omikronvarianten gir mindre alvorlig sykdom, sier kommuneoverlege Einar Skeivik. 

- Viruset er fortsatt farlig for de skrøpeligste, på samme måte som influensavirus og andre smittestoffer er det. Smitte i sykehjem er ikke en indikasjon på svikt i smittevernet, men viruset er svært smittsomt og smittede merker ikke alltid at de er smittet, avslutter Einar Skeivik. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?