Du er her: Hjem / Aktuelt / Prisdryss under nyttårsmottakelsen

Prisdryss under nyttårsmottakelsen

Mange ble hedret under ordfører Jarle Bø sin digitale nyttårsmottakelse i Varen 1. januar 2021.

På grunn av smittesituasjonen i regionen, ble den tradisjonsrike ordførerens nyttårsmottakelse i Randaberg avlyst. Istedenfor ble det spilt inn en digital sending i Varen nyttårsaften (bildet over), som ble lagt ut 1. januar. Sendingen varte drøye 30 minutter. Opptak av sendingen kan du se nederst på denne siden.

Her er noen av utmerkelsene som ble kunngjort av ordfører Jarle Bø under sendingen:

Kulturprisen 2020 tildeles Per-Erik Haga

Per-Erik Haga (foto: Privat)

Per-Erik Haga tildeles kulturprisen for sitt store engasjement for å skape kulturaktivitet og arrangementer i kommunen gjennom mange år.

Prisvinneren er eier og daglig leder i PS Selskapsutleie, som blant annet er hovedleverandør for Gladmat og ONS (Offshore Northern Seas). Gjennom bedriften sin har prisvinneren vært en drivende kraft i forhold til store konserter i Randaberg. Selskapet var også en av eierne i Den store sommerfesten på Viste for noen år tilbake, hvor artister som Morten Abel, Roxette og Åge Aleksandersen sto på scenen.

Haga er engasjert på mange arenaer
I voksen alder har han blitt en ivrig langdistanseløper. Han har gjennomført blant annet flere maratonløp. Som sponsor, ved egen deltakelse og gjennom sosiale medier, inspirerer han andre til løpeglede.

Har sett muligheter - ikke begrensninger
Under koronapandemien har store deler av kulturlivet opplevd utfordringer, med begrensninger knyttet til aktiviteter og avlysninger. Prisvinneren og hans samarbeidspartnere har sett muligheter i stedet for begrensninger. De har arrangert Drive-In kino i påsken, sommeridyll på Viste og flere konserter den helgen da det skulle vært Høstmarken. Arrangementer som har gitt oppdrag til musikere og andre i kulturbransjen, og som har vært til glede for innbyggerne i den grønne landsbyen.

Nye konserter i 2021
Prisvinneren har allerede lansert planer for nye konserter under i forbindelse med Vårmarken i 2021. Vi ser fram til mange gode konserter i årene som kommer!

Pensjonistprisen 2020 tildeles Optimistene trekkspill- og toradergruppe

 

Mottakeren av Pensjonistprisen 2020 har vist godt igjen i mer enn to tiår, både overfor befolkningen generelt og overfor eldre spesielt. Prisvinneren kjennetegnes av musikalitet, positivitet og ikke minst optimisme.

Trekkspill- og toradergruppen Optimistene ble stiftet for 25 år siden og de to sykehjemmene, Vardheim og Vistestølen, har hatt faste besøk i mange år. På Vistestølen spilles det til dans den siste torsdagen i måneden. Vardheim har normalt hatt besøk tre ganger om våren og tre ganger om høsten - alt til stor glede for beboerne.

Aldri nei - når noen spør
Da koronaen slo til i vår, var det ikke aktuelt å besøke sykehjemmene. Men så snart solen og varmen tillot beboerne å være ute, stilte Optimistene - hele fem ganger på hvert av de to hjemmene. Optimistene stiller alltid på Høstmarken, og har i flere år spilt til Midt på dagen-dans i Randaberghallen. De spilte også ved åpningen av Randaberg helsesenter i september 2020 (der bildet over er hentet fra). Det er aldri nei, når kommunen eller andre spør om deres bidrag.

Det er en særs fortjent vinner av Pensjonistprisen. 
Optimistene er en gjeng godt voksne musikere som har gitt mye glede til hele Randabergs befolkning. Det er all grunn til å gi dem en hjertelig takk for innsatsen sammen med årets Pensjonistpris. Vi håper, og regner med, mye musikk, positivitet og optimisme i mange år framover.

Årets bedrift 2020 er Cameron Norge AS

Her er juryen sin begrunnelse:
Cameron Norge AS er et selskap som jobber med å levere og resertifisere trykkontrollutstyr til olje- og gassindustrien. Cameron Norge AS er en del av Schlumberger, som er et verdensledende oljeserviceselskap. Cameron Norge AS ble etablert ved Mekjarvik i Randaberg i 1992. Med sine 154 ansatte er Cameron Norge AS det private selskapet med flest ansatte i vår kommune. En stor del av de ansatte bor i Randaberg og regionen rundt.

Samfunnsoppdrag som lærebedrift
Selskapet kan de siste årene vise til en flott utvikling, med solid omsetningsvekst og gode resultater. Resultatgraden har vært på mellom 15 og 20 prosent, noe som er svært bra innenfor sin bransje. Juryen la spesielt merke til selskapets evne og vilje til å ta inn lærlinger i bedriften. De tar inn lærlinger innen flere kategorier yrkesfag, for eksempel logistikk, industrimontør og industrimekaniker. Selskapet mener at det å være en lærlingebedrift er et viktig samfunnsoppdrag, et område de har planer om å styrke framover.

Godt samarbeid med flere næringsaktører
Juryen merket seg også at selskapet har et meget godt samarbeid med flere av de andre næringsaktørene i Mekjarvik. Dette er definitivt en styrke, som kan gi gode synergier for både nærings- og utviklingsmiljøet i Mekjarvik. I samtale med juryens representanter, viser daglig leder til at han er stolt av innsatsen som er lagt ned av de ansatte for å skape resultater. Cameron Norge AS har forventninger om at selskapet i årene framover skal fortsette sin positive og flotte utvikling. At bedriften vektlegger sikkerhet, trivsel og arbeidsmiljø for sine ansatte, trekkes også fram som en viktig suksessfaktor.

Verdig vinner
Juryen har i sin vurdering lagt vekt på bedriftsøkonomiske forhold og bedriftens betydning for lokalsamfunnet. Næringslivet i Randaberg er aktivt, frodig og mangfoldig. Cameron Norge AS er et godt eksempel på en aktiv og innovativ bedrift. Randaberg kommunes visjon er Sammen skaper vi den grønne landsbyen. Cameron Norge AS har med sitt fokus på opplæring og samarbeid med andre aktører i Mekjarvik, vist at de også bidrar til å nå visjonen. Juryen mener at Cameron Norge AS er en verdig vinner av prisen Årets bedrift i Randaberg 2020. Det er en glede å kunne gi årets pris til Cameron Norge AS, som en god og positiv ambassadør for Randaberg kommune.

Juryen er: Magne Fjell, rådmann, Øystein Stjern, varaordfører, Bent J. Bergesen, Ressursgruppen Den grønne landsbyen, og Svein G. Sørnes, Landsbyforeningen.

Kulturstipend 2020 tildeles Teodor Sven Bø

Stipendvinner Teodor Sven Bø sammen med ordfører Jarle Bø i Varen.

Filmskaper Teodor Sven Bø (21) fra Randaberg ble tildelt 25 000 kroner i kulturstipend for 2020. 

Teodor  var den eneste av prismottakerne som deltok under selve sendingen i Varen, siden han var aktiv bak kamera under opptak. På bildet ser du han sammen med ordfører Jarle Bø på scenen. Her kan du lese mer om bakgrunnen for tildelingen av stipendet

Kommunal påskjønnelse for kulturprestasjoner 2020

Randaberg kommune hedrer følgende utøvere som har prestert på høyt nivå innenfor idrettsområdet i året som har gått:

Ingrid Elise Borgstrøm fra Randaberg IL Svømming vant gull på 200 meter rygg under Ungdoms-NM. Dette var det eneste mesterskapet som ble avholdt i 2020. Ingrid Elise har hatt stor framgang de siste årene. Hun ble i 2020 tatt ut på regionlaget til Region Vest. Randaberg kommune gratulerer med resultatene og ønsker lykke til med videre satsing!

Randaberg volleyball elite damer ble Norgesmestere i 2020. De vant 3-1 over Koll i en svært spennende og velspilt cupfinale i Ekeberghallen 11. januar. Laget bestod av Vilde Sørbø, Susanna Salanto, Ragnhild Torgersen, Live Sørbø, Martine Gilje, Karoline Nore, Sunniva Haaland, Tuva Aarrestad, Kari Vølstad Bogen, Lise Berit Rugland og Ingrid Kvammen. Trenere er Espen Sørbø, Helge Surdal og Hanne Synnøve Tønnessen.

Volleyball Regionlag med mange fra Randaberg. Samme helg som cupfinalen for damer, ble det også arrangert NM for regionlag i Ekeberghallen i Oslo. Fem jenter fra Randaberg volleyball deltok på laget til region Sydvest, som ble norgesmestere i NM 16. De fem spillerne var Lilli Schilling, Vår Ravndal Eikevik, Thea Hjertvik, Idunn Sæbø og Marte Helgeland.

Randaberg kommune er stolte av damelaget vårt, og det er veldig kjekt å se at det er så mange dyktige jenter i klubbens ungdomsavdeling. Det lover godt for fremtiden!

Sendingen fra Varen kan du se i opptak her:

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?