Du er her: Hjem / Aktuelt / Nye smittetilfeller i Randaberg

Nye smittetilfeller i Randaberg

To skoleklasser med 32 elever ved Goa skole og 54 barn i Endrestø barnehage settes i karantene på grunn av nye smitteutbrudd i Randaberg kommune.

En klynge av foreldre og barn i Randaberg, totalt syv personer, har denne helgen testet positivt for covid-19.

I samarbeid med Folkehelseinstituttet har kommuneoverlegen besluttet å sette to klasser ved Goa skole og hele Endrestø barnehage i karantene fram til onsdag 10. mars. 

Elevene på trinnet til eleven som fredag testet positivt for covid–19 settes i karantene mandag og tirsdag i neste uke, fram til det kommer svar på ny test.  

- Foresatte til elevene dette gjelder har allerede fått melding fra skolen, og smittesporingsteamet vil kontakte alle via telefon. På grunn av karantenen, vil de to skoleklassene på Goa skole motta hjemmeundervisning mandag og tirsdag, opplyser skolen på sin egen hjemmeside

De andre klassene på Goa møter til vanlig tid mandag morgen. 

Denne helgen er det også påvist smitte hos personer med tilknytning til Endrestø barnehage. 

- I samarbeid med Folkehelseinstituttet har vi derfor besluttet å sette alle 54 barna i Endrestø barnehage i ventekarantene fram til og med onsdag 10. mars, opplyser kommuneoverlege Ole Bernt Lenning i Randaberg kommune. 

- Det er gjort nye tester, såkalt sekvensering, på flere prøver i klyngen, og det er ikke påvist mutert virus ved noen av de siste smittetilfellene i Randaberg, sier Ole Bernt Lenning.  

Ansatte og barn ved Goa skole og i Endrestø barnehage oppfordres til å teste seg allerede ved lette symptomer på luftveisinfeksjon. 

Søndag kveld kom det melding om karantene også for en gruppe i Viste barnehage.

- Klyngesmitten medfører ventekarantene for to avdelinger i Viste barnehage, inntil det foreligger negative tester. Alle svarene på dette har vi trolig ikke før onsdag, sier kommuneoverlege Ole Bernt Lenning.

Totalt omfatter karantenen i Viste barnehage 28 barn og 10 voksne.  

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?