Du er her: Hjem / Aktuelt / Kulturstipend til ung filmskaper

Kulturstipend til ung filmskaper

Filmskaper Teodor Sven Bø (21) fra Randaberg er tildelt 25 000 kroner i kulturstipend for 2020.

Innhold

  Teodor Sven Bø har alltid likt å fortelle historier. Som liten elsket han å tegne og male, senere begynte han å fotografere og å lage film. Det var derfor naturlig at han valgte medier og kommunikasjon som retning på Randaberg videregående skole.

  Filmproduksjon er hans største lidenskap, og han synes det er spennende å jobbe både med fiksjons- og dokumentarfilmer. Han fullfører sin bachelorgrad i filmproduksjon ved Westerdals | Høyskolen Kristiania i Oslo våren 2021.

  Landsbytalent-vinner
  Bø vant Landsbytalenter i 2016 for en film om familien sin. Han har produsert flere kortfilmer, både gjennom skolen og på eget initiativ. Han har også hatt flere spennende film- og fotooppdrag for SOS-barnebyer, med reiser til Kosovo, Vietnam og Tanzania, for å dokumentere sterke historier fra det viktige arbeidet organisasjonen gjør der.

  I Randaberg er det nok mange som så filmen han laget i forbindelse med nasjonaldagsfeiringen i 2020; Randaberg sin versjon av «Ja vi elsker».

  Vil fortelle viktige historier
  Teodor Bø har tydelige og spennende tanker om hva han vil som filmskaper. Han har som mål å produsere eller regissere spillefilmer som får publikum til å føle noe. Han vil fortelle historier som er viktige for mennesker og som kan påvirke samfunnet.

  Randaberg kommune håper at kulturstipendet vil gi Teodor inspirasjon og motivasjon til å satse videre på filmproduksjon.

  Randaberg kommunes kulturstipend har som formål å stimulere til fortsatt utvikling og innsats innenfor kulturområdet i kommunen. Kulturstipendet kan søkes både av utøvere innen idrettsområdet og personer som driver kunstnerisk eller kulturell virksomhet. Stipendet er på 25 000 kroner og deles ut under ordførerens nyttårsmottakelse.

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?