Du er her: Hjem / Aktuelt / Fulltekstdokumenter på kommunen sin postliste

Fulltekstdokumenter på kommunen sin postliste

Publisert: 15.06.2021
Fra 15. juni går Randaberg kommune i gang med å publisere hele dokumentet på postlista. I første rekke er det dokumenter fra og til Miljø og samfunnsutvikling som blir publisert.

Dette betyr at all informasjon til og fra Miljø og samfunnsutvikling vil være åpen og tilgjengelig for alle, og kan leses direkte på nettsiden, dersom det ikke er gjort unntak fra offentlig innsyn med hjemmel i lov.

- Dette skal bidra til å gjøre kommunen mer åpen, og vil redusere tallet på innsynskrav, sier arkivleder Lene S. Tamburstuen i Randaberg kommune.

Randaberg kommune publiserer dokumenter via offentlig journal, postlisten, på kommunens nettside.

Det er ennå ikke avklart når dokumentene fra de andre tjenesteområdene i kommunen blir gjort lettere tilgjengelig for publikum.

Arkivleder Lene S. Tamburstuen peker likevel på Tekniske tjenester som det neste tjenesteområdet som får publisert fulltekstdokumenter.

- Både Miljø og samfunnsutvikling og Tekniske tjenester har i dag saker og dokumenter som folk flest er interessert i. Flere av innsynskravene vi mottar, omhandler plansaker og byggesaker, sier hun.

- Men fra nå av vil publikum kunne lese hele dokumentet fra og til Miljø og samfunnsutvikling på nettsiden ved å klikke på det, og uten å be om innsyn. Dette er et viktig tiltak på veien mot en mer åpen kommune, avslutter Lene S. Tamburstuen.

Bildet: Lene S. Tamburstuen er arkivleder i Randaberg kommune.