Du er her: Hjem / Aktuelt / Ellen Marie Svendsen er 100 år

Ellen Marie Svendsen er 100 år

Randaberg kommune gratulerer Ellen Marie Svendsen med 100-årsdagen søndag 6. oktober 2019.

Innhold

  Ellen Marie Svendsen (pikenavn: Johansen) ble født 6. oktober 1919 i Lysefjordgata i Stavanger. Selve 100-årsdagen var på søndag, men ble feiret lørdag 5. oktober med familien.

  Fredag 4. oktober fikk jubilanten besøk av ordfører Kristine Enger på Vistestølen, der hun nå bor i egen leilighet. Sønnen Svein Reidar og hans 2 døtre, samt den ene datterens sønn, deltok også i selskapet.

  Det ble et hyggelig selskap, med en hovedperson som husket veldig mye og som hadde mye å delta med i samtalene. Ordfører Kristine Enger holdt en liten tale for jubilanten, og ettersom det ble spørsmål om det, så fortalte hun også om barnerimet Elle Melle.

  Jubilanten hadde sett frem til ordførerens besøk og sa selv at hun var veldig glad for at Kristine Enger kom.

  - Elsket av alle
  - En mer fantastisk, godhjertet og hardtjobbende dame skal man lete lenge etter. Jeg har lært masse godt av henne i årenes løp, og mottatt masse god støtte gjennom gode samtaler. Hun er elsket av absolutt alle som hun har rundt seg, sier Sissel K. S. Humphries, barnebarn av Ellen Marie og datter av sønnen Svein Reidar.

  Født i Stavanger
  Ellen Marie flyttet med familien til Revheim da hun var 2 år gammel, der foreldrene kjøpte et lite småbruk. Hun hadde den gang 2 søsken. De ble etter hvert 7 søsken - av sterk slekt. Én av brødrene til Ellen Marie fylte nylig 102 år!

  Da hun var 17 år gammel, i 1936-37, begynte hun å jobbe på kåpefabrikken Strong i Østervåg i Stavanger, der hun lærte å sy kåper. 

  Hun giftet seg i 1942 med Leif Svendsen og de flyttet til nybygd hus i Nedre Grødem. De fikk 3 barn; Svein Reidar, Gunvor og Wenche. Det er bare Svein Reidar som lever igjen i dag av de 3 søsknene. Ellen Marie og Leif var gift i 62 år, før han døde i 2004, 85 år gammel.

  Syerske 
  Ellen Marie begynte å jobbe på Consul Konfeksjon som syerske og instruktør da hun var 37 år gammel. Hun jobbet der i 23 år, til hun ble 60 år. 

  Hun flyttet i leilighet på Randaberg i 2008.

  Ellen Marie har 9 barnebarn, 20 oldebarn og 3 tippoldebarn. 

  Bildet under: 100-årsjubilanten sammen med ordfører. (Foto: Maren Grayston Bjartung).

   

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?