En sprek 100-åring, Olene Bø i god dialog sammen med ordfører Jarle Bø. (Foto: Maren Grayston Bjartung).

Olene Bø 100 år

Av: Kommunikasjon
Publisert: 03.11.2022
Randaberg kommune gratulerer Olene Bø med hundreårsdagen. Hun ble født 1. november 1922.

Olene Bø, født Fjetland, er født og oppvokst på Nedstrand i Ryfylke i en søskenflokk på ti. Etter at faren døde i ung alder måtte de eldste barna ut å jobbe, men hun fikk fullføre skoleåret på Sand folkehøyskole, før hun begynte i arbeid/huspost hos søstrene Helle som drev butikk på Nedstrand.

Etter hvert flyttet hun til Stavanger for å gå på Uldals handelsskole. Hun fikk arbeid hos Svensen skobutikk i Pedersgaten, en jobb hun likte veldig godt. Det var under krigen hun møtte sin mann, Knut Bø, som også snart blir 100 år. De giftet seg i 1946 og flyttet til Randaberg. Hun husker godt hvordan det var i Randaberg sentrum da hun flyttet hit, og synes sentrum har hatt en veldig positiv utvikling.

Olene og Knut har vært gift i 76 år. Sammen har de fem barn, ti barnebarn og fjorten oldebarn. Hun mener selv at hun har vært veldig heldig i livet med barna og familien sin, og hun setter pris på å ha oppnådd den høye alder av 100 år.

Jubileet ble markert hjemme i deres leilighet i Randaberg sentrum tirsdag 1. november, sammen med slekt og familie, barn, barnebarn, oldebarn, nieser, nevøer og naboer.

Under jubileumsmarkeringen var ordfører Jarle Bø til stede for å markere begivenheten, med blomster og kake til en imponerende kvikk 100-åring. Ordføreren tok med seg ny kunnskap om Randaberg fra en voksen dame med god hukommelse.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?